Share |

Jalkahoito

Mitä jalkojenhoito on?

Jalkojenhoito sisältää eri-ikäisten asiakkaiden jalkojen perushoitoa, jalkaongelmien ennaltaehkäisyä ja asiakkaan omahoidon ohjaamista. Mikäli jalkojen omahoito ei onnistu enää omin voimin tai omat keinot eivät riitä, tarvitaan jalkojenhoitoon ammattiapua. Etenkin ikääntyneiden jalkojen kunnolla on merkittävä vaikutus yleiskunnolle, kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille sekä kävelemisen ja liikuntakyvyn ylläpitämiselle. Jalkojen terveyden ylläpitäminen ja jalkaongelmien ennaltaehkäisy on tärkeä osa päivittäistä terveydenhoitoa.

 

Mitä jalkahoitoon sisältyy?

Jalkojen perushoitoon sisältyy jalkaterien tutkiminen, iho- ja kynsimuutoksien mekaaninen hoito sekä kevyt rasvaushieronta. Asiakkaalle kerrotaan kotihoito-ohjeet.

Ihomuutoksia ovat mm. liikasarveistumat, ihon paksuuntuminen, kovettumat ja känsät. Kynsimuutoksia ovat mm. sisäänkasvanut kynsi, paksuuntunut kynsi, kynsisieni tai ihotautiperäinen kynsimuutos.

Kaikki asiakastiedot kirjataan sähköiseen potilastietojärjestelmään.

 

Miten hoidetaan?

Jalkahoitajalla on käytössään vesipora, jolla kynsien- ja ihomuutosten mekaaninen hoito onnistuu vaivattomasti. Vesiporalla saadaan parhaat mahdolliset olosuhteet kivuttomaan ja hygieeniseen jalkahoitoon.